Kurv

Skab et kreativt miljø!

By 3. juli 2018januar 22nd, 2019B2B, Indretning

Har du brug for et professionelt og kreativt miljø?

Et godt arbejdsmiljø giver glade medarbejdere! Vi kan ikke skabe det perfekte arbejdsmiljø men vi kan hjælpe dig med at skabe de bedste fysiske og visuelle rammer for det. Kreative miljøer er utrolig populære men hvordan skaber man et kreativt miljø, uden at det stikker af i vilde farver og former? Jobo har samlet de bedste anbefalinger til dig, som har brug for et kreativt og samtidig professionelt arbejdsmiljø.

Kontoret

Der findes mange forskellige typer kontor og det helt op til den indviduelle virksomhed og finde ud af, hvad deres behov er. Der er rigtig mange måder at skabe et kreativt kontor miljø på men komfort og funktionalitet bør altid have højeste prioritet. Kontoret er vores arbejdsstation og det er her vi tilbringer rigtig mange timer af vores hverdag.

Kreativt miljø

Det åben kontormiljø

Sidder man i et åbent kontorlandskab er det utrolig vigtigt, at man får indrettet det ordentligt. At samle mange mennesker i ét rum kræver meget af indretningen, hvis alle skal være tilfredse. Igen er det utrolig individuelt, så start med at finde ud af hvad dine medarbejdere eller kollegaer har af behov og ønsker til kontoret. Et glimrende eksempel på et åbent kontorlandskab er dette fra Muuto, hvor der er skabt en lille kontor plads med en fælles arbejdsstation lige rundt om hjørnet. Dette er med til at give luft imellem medarbejderne og samtidig skabe et mere fleksibelt miljø, hvor mindre møder eller forsamlinger kan finde sted og benyttes som små kreative oaser.


Enkelt kontor kreativt miljø
Individuelle kontormiljøer

Til det individuelle kontormiljø skal der naturligvis være fokus på den enkelte. Dette kan dog være en udfordring, hvis man stadig ønsker at bevare et fælles corporate udtryk i virksomheden. – Hvordan imødekommer man så de individuelle behov, uden at gå på kompromis med det fælles udtryk? Vi har samlet vores anbefalinger!

En møbelfabrik, som har komforten og funktionaliteten i fokus er Varier. Ikoniske stole som MOVE™ og MOVE™ small er helt ideelle til kontor og specielt, hvis man har et ønske om at imødekomme den enkelte medarbejders behov.
Move stol
MOVE™ stolen er designet til at følge kroppens naturlige bevægelser og er derfor en glimrende ståstol/stol. Stolen fås i tre forskellige højder samt et hav af farver. MOVE™ kan både benyttes til de enkelte kontormiljøer med også til de mindre samlingspunkter, hvor den kan fungere som barstol/ståstol til et højere bord.

Noget som altid er en udfordring, når man skal imødekomme forskellige behov er at finde det rigtige bord. Den bedste løsning her er at finde et godt hæve/sænkebord. På den måde kan bordet tilpasses den enkelte medarbejders behov. Her anbefaler vi hæve/sænkebordene fra Kit Office. Kit Office’s hæve/sænkeborde fås i mange forskellige varianter med bordplader i forskellige farver og træsorter samt forskellige former. Der findes fire forskellige modeller af hæve/sænkeborde, hvor der skelnes mellem forskellige højder. – Ønsker man hæve/sænkeborde til mødelokalet eller konferencerummet, så kan vi også hertil anbefale Kit Office og deres Opal serie.

Kreative fælles arealer ude & indeHAY Palissade

Fællesarealerne er utrolig vigtige for alle medarbejdere. Det er ofte dér, der afholdes pauser og derfor skal miljøet være afslappende og frit. Udendørs arealerne mest relevante i sommerperioden og her anbefaler vi havemøblerne fra HAY. HAY har skabt en serie af havemøbler, som er utrolig funktionelle og komfortable og ikke mindst nemme at vedligeholde. Serien fås i flere farver, og derfor kan du også med lethed finde den variant, som passer til jeres virksomhed.
Serien er helt ideel til små og store terrassemiljøer på græs eller fliser. Det fås i et klassisk bord + stole sæt men også i et mere afslappende lounge sæt. De klassiske bord + stole sæt ses ofte i forbindelse med udendørs kantine og frokost pladser. Det afslappende lounge sæt benyttes oftest i forbindelse med mindre “hygge” kroge og små rolige oaser.

Indendørsarealerne er også utrolig vigtige. Man må ikke glemme at vi bor i Danmark og at vi selv i sommerperioden, må trække indenfor, for at få ly for regnen. Kantinen eller frokoststuen skal være åben og gerne invitere til afslapning og samvær.  MUUTO har skabt et fantastisk miljø, som er utrolig kreativt med Kreativt miljøhensyn til farvevalg og produkter. Valget af de forskellige stole åbner op for kreativiteten og for at tænke ud af boksen – Stole behøver ikke at være ens, bare fordi at de står ved samme bord. Brug farver og materialer til at skabe kontraster i rummet.

MUUTO’s Unfold Lamp som ses på billedet er et perfekt eksempel på, hvordan man kan lege med forskellige materialer. Lampeskærmen har et meget industriel og hårdt udtryk, men ser man nærmere vil man se at lampen er fremstillet i en blød og fleksibel siliconegummi.

 

Konference/mødelokaler

Mødelokalet danner ofte ramme for de længere møder/samtaler. Derfor skal der i et mødelokale være fokus på komfort og funktionalitet. Når vi taler om det kreative mødelokale, skal der også være fokus på kreativitet og inspiration, som er særlig vigtig, da det typisk vil være i dette lokale, at der skal brainstormes omkring den nye marketing strategi eller den nye reklame. Der skal være plads til farver, kontraster, atypiske designs og samtidig være yderst professionelt indrettet. Det er vigtig at man finder den helt rigtige balance i mellem det kreative og professionelle udtryk. Denne balance er helt individuel for den enkelte virksomhed. To meget forskellige eksempler ses her fra HAY og Muuto, hvor man straks også kan ane en forskel i formalitetsniveauet.

Komforten er som tidligere nævnt utrolig vigtig, når man skal skabe gode rammer i et mødelokale. Valget af borde og stole er meget afgørende for komforten. Det kan meget hurtigt blive et langt møde hvis stolen er for hård, for lav Kreativt mødelokaleeller for høj. Eller hvis bordet er for lille eller for stort. Igen er det meget individuelt for den enkelte virksomhed og lokale. Det er vigtig at man får et overblik over ens behov og kapacitet, inden man går ud over vælger møblerne til mødelokalet. Hvilke krav skal man stille til størrelse, justerbarhed, mængde og andre specielle funktioner?

 

 

 

 

Blev du inspireret og vil have et tilbud eller har du spørgmål til os?
– Så ring på 75 50 68 33 eller send en email til Jobo@jobo.dk