Velkommen til sengeafdelingen

Sengepakker

Sammensat af vores sengeeksperter.

Se alle vores sengepakker

Puder & Dyner

Stort udvalg af allergivenlige puder og madrasser.

Se alle vores puder og dyner

Tilbehør

Bredt sortiment af sengetøj, natborde og andet tilbehør.

Se alt vores tilbehør

Jobo Møbler – Din Sengeekspert I Kolding

Hos Jobo Møbler forhandler vi et udvalg af senge fra annerkendte mærker som f.eks. Auping, Livingbed, samt vores nyeste mærke Viking Beds.

Vores senge er nøje udvalgte til at give dig den bedste nattesøvn og vi har gjort os store overvejelser om hvad vi vil have i sortimentet og vi tilpasser løbende vores sortiment efter danskernes behov.

Når vi vælger senge til vores sengeafdeling lægger vi særligt vægt på tre ting:

  • Ergonomi
  • Erfaring
  • Bæredygtighed

Sengene som vi forhandler er alle sammen de bedste inden hvor hver deres kompetenceområde.

Auping senge har de mest ventilerende madrasser på markedet.

En vel ventileret seng sikrer en mere stabil kropstemperatur og da kroppen ikke hele tiden skal arbejde på at holde en stabil temperatur, bliver søvnen mere rolig og jævn. En Auping seng er en seng i særklasse, som du kan have glæde af i mange år ud i fremtiden.

LivingBed er dansk producerede senge i høj kvalitet og til en pris hvor alle kan være med. Hos Jobo Møbler har vi LivingBed til Danmarks bedste priser. Sengene fås med topmadrasser i flere forskellige kvaliteter.
Søger du ny seng til sommerhuset eller gæsteværelset, så har LivingBed også meget at byde på.
Viking Beds er det nyeste mærke i Jobo’s sengeafdeling. Mærket er svensk og alle komponenter, eller ingredienser om du vil, nærproduceres inden for en radius af 150 km. En Viking seng kan købes med god samvittighed og du ligger fantastisk!
Vi er særligt imponerede over dybden og komforten i Viking Beds. Senge som skal opleves.

Hvorfor skal du vælge Jobo?

Når du besøger Jobo vil vi gerne gøre dit sengekøb til en ekstra ordinær god oplevelse. Man kan købe sin seng mange steder, men at købe den rigtige seng er en tillidssag. Vores sengerådgivere ved hvad de snakker om og det kommer tydeligt til udtryk når vi taler med vores kunder; Vi oplever nemlig at rigtig mange føler sig trygge både før, under og efter købet. Når du køber din seng i Jobo Møbler er vi med dig hele vejen, vi guider dig igennem købsfasen og ved hvilke spørgsmål vi skal stille for at få afdækket dine behov.

Når du har besluttet dig og sengen skal leveres, så kommer vi med den, sætter den op og tager alt emballagen med os igen.

Vi sørger naturligvis også for at emballagen bliver sorteret korrekt og vi genbruger også flere af materialerne igen til pakning af andre varer, men det kan du læse mere om i vores grønne profil.

Læs mere om vores grønne profil

Skulle du imod forventning fortryde dit valg af madras, så har du mulighed for at benytte vores tryghedsgaranti som lader dig gratis ombytte din madras, til en anden hårdhed, i 30 dage.

Det tager ca. 21 dage for kroppen at vænne sig til en ny madras, så giv det lidt tid inden du bytter den ud med en anden. Tryghedsgarantien tilbydes på Auping, Re Natursenge, LivingBed og Viking Beds.

Når du skal købe en ny seng

Et sengekøb er en meget individuel sag. Det der passer til din nabo, passer ikke nødvendigvis til dig.

Derfor er vores første og vigtigste råd at finde en sælger som du har tillid til. En høj faglig viden gør at du kan træffe en velovervejet og velbegrundet beslutning, på det rette grundlag. Derved kan du også føle dig helt tryg i dit valg.

Når du besøger os spørger vi dig typisk om dine behov:

 – Har du nogle særlige fysiske omstændigheder vi skal tage hensyn til. Skader, urolige ben eller andet.

–  Hvordan bruger du din seng, er den kun til at sove i, eller bruger du den også til læsning, tv o.a. ?

–  Er æstetik vigtigt for dig? Hvad er vigtigt for dig; skal du blot ligge godt, eller er det også vigtigt at dit soveværelse er indbydende at se på. Vi har mange flotte sengerammer og gavle, du kan vælge imellem.

–  Hvilken forventninger har du til levetiden på madrassen?

–  Hvilken seng har du nu – Hvad er du vant til?

Den Misforståede Elevationsseng

En elevationsseng kan være fantastisk smart til dig der elsker at læse i sengen før du skal sove, eller måske har du tv i soveværelset og så er det også rart at kunne løfte hovedgærdet, så du ligger bedre når du ser film.

Men måske har du ikke nogle af de ting, og bruger faktisk kun din seng til at sove i og så synes du måske ikke at det er nødvendigt med en elevationsseng?

Der er rigtig mange der kun bruger deres elevationsseng til at løfte hovedenden af sengen med, og det er rigtig ærgerligt for der er mange fordele i at løfte dine fødder og have dem over hjertehøjde inden du lægger dig til at sove.

Når fødderne eleveres ændres blodcirkulationen og mange af de affaldsstoffer der i løbet af dagen ophobes i dine ben frigives. Hævede ben kan også ofte afhjælpes ved at have fødderne hævet og det kan endda hjælpe på snurren i, og urolige fødder.

Ja, så elevationssengen kan altså mere end at gøre dig det bekvemt når du ligger og læser – det da også er værd at tage med!

Hvorfor så overhovedet vælge en normal seng tænker du måske?

Der kan være flere gode grunde til at fravælge elevation. Nogle finder det helt unødvendigt og vi vil til en hver tid anbefale at man vælger en god madras fremfor en seng med elevation, hvis man har et begrænset budget.

Den Misforståede Topmadras

Vi forstætter lidt i samme boldgade for der findes også nogle udprægede misforståelser når det kommer til topmadrassen.

Vi oplever at mange af vores kunder tror at topmadrassen er det vigtigste ved sengen og at det kun er den, der trænger til at blive skiftet.

Man bør huske på at topmadrassen kun udgør omkring 20% af det lag vi ligger på, alt efter sengemodel. Der er altså andet og mere i en seng som betyder noget for din søvn.

  • Passer fjedrene stadig til din krop efter 10 år?
  • Er der nok dybde i din seng; bliver du trygaflastet nok?
  • Og er den optimal for din restitution?

Når det så er sagt, så er topmadrassen bestemt ikke uden betydning. Det er topmadrassen du ligger på og derfor den, du først og fremmet mærker på din krop. Det er også topmadrassen som transporterer hovedparten af den sved der kommer i løbet af natten. Derfor anbefaler vi også at man skifter sin topmadras efter maksimalt 7 år, da det højner hygiejnen og komforten.

Hvor tit skal man skifte seng?

Alt efter kvalitet kan en seng holde i 10 – 15 år. Efter den tid bør du overveje at skifte din seng ud.

Det er der flere årsager til.

– Hygiejne

– Ændrede behov

– Ændret fysik

Der sker mange ændringer i løbet af 10-15 år. Du bliver ældre og din krop har måske brug for noget andet end den tidligere havde. Det kan også være at der kommer børn til, og så kan det være smart at have en elevationsseng når man skal amme, eller give flaske, om natten.

Hygiejnemæssigt giver det sig selv, at der over en lang årrække vil ophobe sig en del støv og andet skidt i en madras. Det er ikke noget man kan rengøre sig ud af, men er en hel naturlig udvikling.

Hvis du overvejer at anskaffe dig en ny seng, så anbefaler vi at du kommer ind i vores butik på Albuen 1 i Kolding og tager en snak med vores rådgivere. De ved hvad der er værd at vide om senge og kan guide dig til det rette valg og vi kan naturligvis også hjælpe dig med at financierer din drømme seng.