Indret hjemmet med Art Deco

Butler skænk - indret hjemmet med art deco
De vilde 20’ere er tilbage – 100 år senere. Mere bestemt er der snak om bevægelsen inden for møbler og arkitektur, kendt som Art Deco. Art Deco kom til i 1920’erne og 1930’erne, og var et skift i designstilen fra 1890’erne-1910’erne kendt som Art Nouveau. Art Nouveau kendetegnes for de organiske og bløde former, dette stiller Art Deco i skarp kontrast, da det er langt mere fokuseret på de lige og stringente linjer, samt geometriske former.
Selvom det er 100 år siden at, Art Deco-stilen så dagens lys, så holder stilretningen stadig ved. Den dekorative modernisme har gjort et comeback flere gange over årene, og er gradvist blevet tilpasset nutidens indretningstrends. Art Deco er kendt for de mange geometriske og markante linjer. Samtidig er det fyldt med farver og brug af forskellige metaller. Skiftet i stilarten kom som led i den teknologiske udvikling der skete i første del af det tyvende århundrede.
Da Art Deco kom til, blev det kendt som en stilretning for de rige og berømte. Fyldt med dyre metaller og smukke materialer gjorde det til en dyr stilart, og ikke alle havde råd til at indrette hjemmet med smukke møbler der passede til tiden. I dag har vi lettere adgang til mange af de smukke materialer, og dette er en fordel for dig. Du kan med fordel indrette hjemmet i ægte Art Deco-stil.

Lad dig inspirere af Art Deco

Der er mange måder at indrette hjemmet på med Art Deco. Du kan både gå all-in eller nøjes med nogle simple detaljer, som giver et smukt præg af den luksuriøse stil. Udskift enkelte elementer i indretningen og skab det rigtige vibe, eller skift hele stuen, og skab en smuk ny stil i hjemmet. Glatte og elegante linjer, smukke materialer og geometriske former – Art Deco oser af luksuriøs og god smag.

 

Der skal ikke meget til for at skabe et smukt Art Deco-inspireret hjem. Tilføj elementer i messing, marmor, velour og geometriske former. Det er alle sammen elementer som vil passe smukt ind i den moderne indretning, men som vil pege i retning af Art Deco. Hold indretningen til strømlinede detaljer og lige linjer. Vær ikke bange for at blande vilde farver og mønstre med smukke metaller. Det giver alt sammen den rigtige stemning.

 

Er de vilde farver ikke lige dig, kan du sagtens opnå det samme resultat med mere dæmpede og neutrale toner. Det handler om at vælge elementer, som har det stringente og strømlinede look. Smukke metaller bringer hurtigt et fint Art Deco element ind i indretningen, og er du ikke lige til messinglooket, kan krom sagtens give det samme udtryk, men fremstår mere neutral og moderne.

sillon spejl fra &tradition art deco inspiration

Vores bud på en Art Deco stue...

Art Deco stue collage - indret hjemmet med art deco

1. Pliverre Pendant – LE KLINT 2. Collect SC29 Pude – &Tradition 3. Collect SC30 pude – &Tradition 4. Flos Vase– AYTM 5. Sillon Mirror – &Tradition 6. Candleholder SC59 – &Tradition 7. Pinwheel HM7 Sidebord – &Tradition 8. Loafer SC26 Sofa – &Tradition 9. Moor AP6 Gulvtæppe – &Tradition 10. Curva Magazine Holder – AYTM

Art Deco på væggen...

Rund indretningen af med en smuk plakatvæg. Plakater er en god måde at bringe farver, mønstre og liv ind i indretningen. De kan fås i et hav af smukke motiver og mønstre, der passer ind i forskellige stilarter. En plakatvæg giver dig mulighed for at bringe vildere farver og smukke motiver ind i indretningen, uden at skulle lave en større investering. Dermed kan du være lidt mere modig i dit valg. Plakater kan bringe den smukke Art Deco-stil til livs i dit hjem. Vi har skabt to bud på en plakatvæg, som består af forskellige plakater med grafiske elementer, samt fine farver som vil passe smukt ind i indretningen. Bland plakaterne med smukke spejle der både kan skabe en illustration af et større rum, samt ser smukt ud til plakaterne.

billedvæg 2 art deco poster and frame plakat 2

1. Sillon Mirror – &Tradition 2.Bauhaus Abstract – PSTR Studio 3. Blue Vertical – B + R Studio 4. Wandering Spotlight – B + R Studio 5. Navy Nocturne – B + R Studio 6. Pool Orangina – Mads Berg

1. Clean Geometric – Plakatwerket 2. Belmond Blue – Mads Berg 3. Sillon Mirror – &Tradition 4. Bauhaus Abstract – PSTR Studio 5. Circum Mirror – AYTM 6. Belmond Green – Mads Berg 7. Riviera Palms – Wild Apple

De 6 hurtige til Art Deco indretning...

  1. Fyld hjemmet med smukke metaller
  2. Geometriske former og grafiske mønstre
  3. Husk de vilde farver
  4. Velour er hot og smukt at se på
  5. Strømlinede linjer
  6. Eksotiske planter og dyr

 

Brug en eller flere af disse smukke elementer og bring Art Deco ind i din indretning. Lad dig inspirere og tag de modige valg. Jo flere elementer og farver du tør bringe ind i indretningen, jo mere fuldend bliver din Art Deco indretning. I den store helhed giver de mange elementer et elegant og eksklusivt udtryk.

Relaterede produkter...

Måske vil du også synes om...

sofabrod handvark

Boligtrends for 2022

Boligtrends 2022 2021 er ved at lakke mod enden, og det betyder et nyt år med mulighed for at gøre tingene lidt anderledes eller videreudvikle

Læs mere »