Kurv

Se hvilke farver der hitter i 2020

By 4. september 2019januar 11th, 2020Design
Wendelbo Campo sofa

Det nye år banker på døren, og her hos JOBO har vi derfor lavet en lille guide til dig, så du er sikker på, at være opdateret på de sidste nyeste farvetrends.

Vi bevæger os længere væk fra den minimalistiske og nordiske indretning, og lader farverne blive en større og større del af vores indretning. Farver er med til at fremhæve de små detaljer i hjemmet, som skaber en personlig stil og giver energi til hverdagen. Men hvordan håndterer man lige alle de farver, og hvilke skal man vælge?

Sarte pasteller i alle nuancer

Gul, rosa og blå

Gul, rosa og blå er farver, der alle hitter i begyndelsen af det nye år. Sidste år var farverne præget af kraftige og pragende farvetoner, men nu skal farverne være mere afdæmpede og støvede, for det er nemlig de helt sarte pasteller, som hitter, og især i mikset af dem fuldender udtrykket. Farverne pryder både vægge, puder og møbler, basen skal nemlig være alt andet end hvid i 2020.

Men det perfekte ved netop disse farver er, at de er nemme at indrette med i alle rum i hjemmet. Farverne passer nemlig super godt med både de jordnære, men også helt neutrale farver. De sarte pasteller er med til at skabe harmoni og balance og varmer et hvert hjem op på en kold vinterdag.

Jordfarver – 70’er-paletten i en opdateret version 
Greige: Grå, brun og beige

Udover de sarte pasteller bliver farverne mere neutrale og jordtonet denne vinter. Dette år bevæger indretningen sig i en mere varm og rolig nuance, som minder om efterårets skiftende blade. De brune farver forbinder mange med 70’erne. Dengang omringede vi os med dem, fordi de gav varme, komfort og jordforbindelse. De jordbrune farver er en god start, for dem som stadig har svært ved at kaste sig ud i de helt vilde farver.

Med en travl og hektisk arbejdsdag er det tiltrængt med neutrale nuancer i hjemmet. Det skaber en afslappende atmosfære og vi fortrækker derfor en base, som er alt andet end stresset. Husk dog at vælg farverne i forskellige nuancer, så rummet ikke bliver for ensfarvet.

Dette kan blandt andet også gøres ved at vælge møbler med forskellige tekstiler eller strukturer, såsom flet, fåreskind eller forskellige træsorter. Dette er en nem måde at inkorporer den brune farve til sin bolig.

De mørke nuancer
Dyb mørkegrøn med nuancer af blå

Når livet haster afsted, trænger vi til en rolig base i hjemmet. Dette betyder at boligens farvevalg ofte bliver præget af mørke og afdæmpede nuancer.

Dette år vil det især være den mørkegrønne farve, som kommer til udtryk i både møbler og puder.

En dyb mørkegrøn med nuancer af blå, er den perfekte farve til dette efterår. Denne dunkle farve er perfekt at matche med naturmaterialer, som træ eller planter.

Farven kan både dekorere en hel væg, dekorative vaser, men også som farve til tekstil.

Den grønne farve bliver også at finde i efterårets blomster og planter. Vi har i flere år inviteret planterne med indenfor, og dette er en trend som kun fortsætter. De skaber liv og er med til at lysne et hvert rum op. Dog begynder tørrede blomster også at hitte rundt i de danske hjem, de er med til at indrette hjemmet i nedtonede nuancer og en bonus er jo, at man ikke skal bruge sin dyrbare tid på at vande dem.

Campo sofa

Dyrup har såvel udnævnt ”årets farve 2019” til at være denne populære grønne farver og derfor mener vi her hos JOBO, at dette er en farve, man absolut ikke kan undvære i sin bolig.

Gå på opdagelse i vores mange spændende produkter her!