Indretning af Entreen

Det kan være svært at indrette en entré.  

Det er et rum hvor der skal være plads til mange funktioner; opbevaring af overtøj, vanter, huer, nøgler osv. osv. Det er også det rum hvor du modtager dine gæster og tonen for hjemmet bliver sat. Der er ikke noget at sige til at mange går lidt i stå, når det kommer til indretningen af entréen, for hvordan får man alle de funktioner ind i et rum, og samtidig holder det pænt og indbydende? 

Læs med her under, hvor vi kommer med vores bud på hvordan du skaber den perfekte entré.

Entré med Mistral spejl og hylde

Indretningen af din entré afhænger i mange tilfælde af hvor meget plads du har til rådighed. I en stor entré er det nemmere at få plads til de funktioner du ønsker.  

En mindre entré sætter lidt større krav til dine opbevaringsløsninger.

Her er tricket at tænke i multifunktionelle møbler, samt i højere grad at tage vægpladsen i brug – Hvis du altså har vægplads, men bare rolig ellers findes der også råd for det.

I din entré skal der være plads til jakker og sko, både dine egne og dine gæsters. Der findes et væld af dekorative knager, til at hænge på væggen. Eksempelvis Muuto´s Dots. Disse knager er praktiske til ophængning og ser desuden fine og dekorative ud, når de ikke er i brug.

Har man ikke ret meget vægplads i sin entré kan man i stedet overveje en stumtjener. Selvom det i nogle år har være mindre brugt med stumtjenere, så er der faktisk nogle nye flotte modeller på markedet, blandt andet Bent Hansens Hang-Up. En Hattehylde er også vældig praktisk, da den kan bruges til både ophæng af bøjler og giver plads til opbevaring ovenpå.  

Dansk Roon & Rahn har lavet en flot hattehylde som er særligt praktisk i små entréer, da den er forholdsvis smal, men stadig er velegnet til bøjler.  

Opbevaring af sko er endnu en udfordring i indretningen af en entré. Nogle mennesker er så heldige at have et bryggers, hvor gummistøvler og vinterstøvler kan gemmes af vejen, men andre bliver nødt til at få alt opbevaring tænkt ind i deres entré.  

Brug eventuelt lukkede kasser til opbevaring af hverdagsskoene, som måske ikke pynter i indretningen og hav et par flotte hylder til gæsters sko, samt dine egne pæne.

Man modtager folk i sin entré hele året, også når det er dårligt vejr udenfor. Først og fremmest bør man sørge for at der er en dørmåtte, uden for døren, så man kan få børstet det værste vand og mudder af skoene inden man træder indenfor. Ydermere er det en rigtig god idé med et gulvtæppe som kan tåle at blive vådt, inden døre, så man kan beskytte sit gulv.  

Et gulvtæppe føjer også varme til rummet og gør det behageligt at opholde sig i. 

Der findes mange praktiske og dekorative gulvtæpper, som er velegnet i entréen. Mange er glade for en siddeplads til at tage sko af og på. Her er mulighederne også mange; FDB Møbler laver bænke med flet i flere størrelser.

Ønsker du en bænk med opbevaring kan Radius bænken være en god mulighed, og ellers laver Roon & Rahn en mindre bænk, med skjult opbevaring til handsker eller lignende. 

Et Spejl er også rart at have i sin entré. Her kan man lige tjekke om alt sidder som det skal inden man går ud af døren, og spejlet har også den gode egenskab at det får rummet til at synes større. Har du en lille entre kan du eksperimentere med at have spejle på forskellige placeringer og se hvad det ved rum fornemmelsen. Har du ikke meget vægplads, kan du overveje et stående spejl til gulvet.  

Se et par af vores smukke spejle her: 

Knax Spejl i sortbejdset eg

Et af nøgleordene når det kommer til at have en pæn og indbydende entré, er at holde den fri for alt unødigt. Sørg derfor for at få ryddet vinterjakke og regnjakker af vejen når det ikke er sæson, vinterstøvlerne kan gemmes af vejen og halstørklæderne kommes i en kasse.  

Opbevaring i børnehøjde
Har du børn, så ved du sikkert at det kan være en kamp at holde entreen fri for jakker, sko og flyverdragter. Det hjælper dog noget på sagen, hvis man sørger for at der findes knager og kasser, som børnene selv kan nå. Det giver dem mulighed for selv at klare oprydningen, selvom man måske skal minde på, et par gange..

Jeg håber at du har fået et par idéer til hvordan du kan løse dine indretningsudfordringer i entréen. Husk at vi her på webshoppen har mange flotte opbevaringsløsninger mv. som kan opfylde dine behov. 

Måske kunne du også være interesseret i..

sofabrod handvark

Boligtrends for 2022

Boligtrends 2022 2021 er ved at lakke mod enden, og det betyder et nyt år med mulighed for at gøre tingene lidt anderledes eller videreudvikle

Læs Mere »