Kurv

Bag om Y-stolen

By 17. september 2018Design, Indretning
Y-Stolen

Kom med bagom den ikoniske Y-stol!

CH24 er nok mest kendt som Y-Stolen på grund af dens Y-formede rygstykke. Y-Stolen, som blev tegnet af Hans J. Wegner er en af de mest ikoniske designermøbler vi har i Danmark. – Hvordan bliver den til? og hvad er det egentlig, der gør stolen SÅ speciel og ikonisk?

Tilbage i 1949 designede Hans J. Wegner Y-stolen til møbelproducenten, Carl Hansen & Søn og siden 1950 er Y-stolen, grundet dens popularitet blevet produceret uafbrudt. Grunden til den store popularitet og efterspørgsel skal findes i stolens smukke og skulpturelle design samt den høje kvalitet og komfort.

Y-stolen produceret i to varianter. En color edition og en klassisk edition til sammen løber de forskellige variationer op i 97 forskellige varianter.

Y-Stolen Color edition er fremstillet i malet bøgetræ i hele 25 forskellige farver og fås med natur, sort eller hvidt flet.


Y-Stolen Classic er fåes i en række forskellige træssorter. Eg, ask, bøg og valnød og alle sammen i forskellige overflade behandlinger. Denne udgave fås også med forskellige sæder; natur eller sort flet.

Y-Stolen i din boligindretning

Y-stolens klassiske og tidsløse udtryk gør at man med lethed kan tilføje den til sin personlige indretning. De mange variationer gør det muligt at finde netop den y-stol, som passer til din personlige stil og indretning. Y-stolen ses i helt klassiske hjem, hvor man typisk har valgt en klassisk variant i en bestemt træsort. Andre vælger color edition og mixer farverne, så der ses forskellige farver y-stole omkring ét bord. Y-stolen har et meget skulpturelt udtryk og derfor ses det også ofte at stolen står alene i et hjørne, hvor dens primære funktion er at tilføje rummet noget smuk og skulpturelt… for eksempel i funktion som et sengebord.

VIDSTE DU: at Y-stolen på engelsk kaldes for Wishbone Chair, netop på grund af rygstykkets lighed med et ønskeben?!

Du kan finde alle varianterne i shoppen under stole