Kurv

Gør din indretning bæredygtig!

By 3. april 2018april 6th, 2018Indretning
Sofabord

Gør din indretning bæredygtig!

I dages Danmark skal alt være bæredygtigt og økologisk! Os danskere er i forvejen nogle af dem, der bruger flest penge på økologi, når det kommer til mad. Men hvordan kan vi så overfører økologien og bæredygtigheden over i vores indretning? I dette indlæg vil vi fremlægge nogle af vores absolut yndlings brands indenfor møbler og indretning. Brands som har fokus på netop bærerdygtighed.

Der er rigtig mange måder at være bæredygtig på. Mange brands stræber efter at gøre hele deres værdikæde bæredygtig – Altså fra produktion til levering. Når man skal producere bæredygtigt er der mange måder at gøre det på. Det afhænger i høj grad af produktet, mængden og prisen.

Brands

Hos Jobo Møbler har vi rigtig mange forskellige brands i huset. Nogle af de mest bæredygtige brand vi har er blandt andet Mater, PP Møbler. I vores sengeafdeling finder du også mærker som Re beds og Auping. Disse brands er bæredygtige på forskellige måder og i forskellige grader. Fælles for dem er dog, at de har taget et skridt i den rigtige retning, for at blive mere bæredygtig.

Auping er medlem af Global Compact, som senere bliver beskrevet. Derudover er 90% af alle Aupings produkter produceret af genanvendelige materialer. Derfor skal du ikke frygte skadelig stoffer, når du kigger efter en dyne eller pude fra Auping. Hos Auping har de også valgt at se på hvordan de har kunne gøre deres energi mere bæredygtig. Her har de nedsat deres vandforbrug til Cradle to Cradle Platin-standarden. Auping har faktisk også været så skarpe, at sætte sig det mål, at de vil være 100% bæredygtige i 2020.

ReBeds har fokuseret på at skabe et produkt, som er fuldt ud bæredygtigt. Det betyder at Rebeds at fundet bæredygtige alternativer til de traditionelle materialer. En Rebed madras er for eksempel fremstillet i 100% naturlatex. Sengerammen er fremstillet i FSC certificeret træ fra nordiske skove og til linned bruges der belgisk hør. Du kan læse mere om hele fremstillings processen her!

Mater har et stort sortiment i træ og her har Mater primært valgt at benytte sig af mango træ. Og fokusere i den forbindelse mere på at selve høsten af mango træet er bæredygtig. Der udover har et stort udvalg af Maters produkter en lang række certificeringer, som for eksempel FSC certificeringen, som du også kan læse mere om neden for.
Vi har mange flere brands i butikken, hvor du selvfølgelig altid er velkommen. Her kan du også få en dybere samtale med en af vores møbelrådgivere, om hvilke bæredygtige møbler vi kan tilbyder dig.

Certificeringer du skal holde øje med!

FSC er en international mærkningsordning. Denne mærkningsordning omhandler produktet af papir og træ. Selve mærkningen går ud på at der ikke fældes mere træ end skoven selv kan nå, at reproducere. Derudover er FSC mærket også en sikkerhed for at dyr og planteliv bliver beskyttet og at de mennesker, som står for det får en ordentlig løn samt uddannelse. Vil du læse mere om netop dette mærke, så kan du gøre det her!

Cradle to cradle certificeringen er et design koncept, som fokusere på at minimere negative effekter på miljøet. Her fokusere man på genanvendelighed, så intet går til spilde. Det betyder at produkterne typisk kun vil bestå af biologiske og sunde materialer, så produktet kan genanvendes 100%. Læs mere om cradle to cradle her

The UN Global Compact er et frivilligt initiativ, som arbejder på at opnå nogle fælles principper indenfor bæredygtighed,for at gøre verden til et bedre sted. Er virksomheden medlem af initiativet stilles der høje krav til virksomheden indenfor bæredygtighed. Global Compact er et stor og bredt intiativ, hvor man også som privat person kan hjælpe. Læs mere her!

Maters bæredygtige udvalg

Ét lille udvalgt sortiment fra Mater