Mød Jacob - En ægte møbelnørd

Møbelrådgiver

 

Jacob kan i år fejre sit 20 års jubilæum hos Jobo Møbler!

Efter 20 år som møbelrådgiver, kan man vist godt kalde Jacob for en rigtig møbelnørd! – Her er et portræt af nørden + hans anbefalinger og tips, når du skal ud og købe nye møbler!


De 3 hurtige …

Alder:

47 år

3 ting på en øde ø:

1. Bogen ” Hvordan man slipper væk fra en øde ø”af forfatteren ORLA VEJR
2. En meget stor flaske India Pale Ale fra Ørbæk
3. En vandflyver.

Hvor gammelt er dit ældste møbel? 

Jeg har indrettet mig med flest moderne møbler, men jeg har dog et par gamle arvestykker. Bl.a. i form af et gammelt afsyret konsolbord hvis eneste funktion er, at bære en stor gammel håndslået messingbakke.


Hvordan startede det hele og hvem inspirerede dig?

Jeg startede i 1995 med at arbejde for B. J. Bolig i Vamdrup, hvor jeg kom til at lære meget om møbler, tæpper og gardiner. Ikke mindst på grund af min kollega, Aksel Pedersen, der var en stor inspiration. Jeg har været så heldig at komme til at arbejde sammen med ham igen gennem mange år hér hos Jobo.

I starten var det mere en generel læring om møbler, men som tiden gik, fik jeg større interesse for de danske arkitekters arbejde. Derfor var det også naturligt, at jeg efter nogle år kom videre til Jobo Møbler, der allerede dengang havde fokus på de danske arkitekter og producenter. Hos Jobo Møbler kunne man få ærligt , godt design, produceret med omhu og dygtighed. I 1998 var det fabrikker som Falsig, KLIM og Rimmes møbelfabrik, der lavede pæne snedkervarer, mens f.eks. Nielaus og Stouby lavede mange polstervarer. Vi havde dengang samarbejde med Carl Hansen & søn, til PP Møbler og Getama, de tre vigtigste producenter af Wegners møbler , men salget var relativt beskedent. Det skulle snart ændre sig.

Som folk begyndte at interessere sig for og købe de lidt dyrere arkitekttegnede møbler, steg min egen interesse. Snart var det et erklæret mål for mig at kunne vejlede, rådgive og fortælle om de smukke møblers historie vi stod med i vores udstilling. Med tiden er det blevet til mange bøger om mange forskellige aspekter af møbeldesign , både dansk og internationalt.

Hvad er det yndlings brand? hvorfor? -og har det altid været det samme? Jacob 20 favoritter

Jeg kan nok ikke nøjes med ET yndlingsbrand.

Carl Hansen og søn der producerer en lang række af Wegners flotte stole må være det første svar. Men små Brands som Gejst og LoveWood der har nytænkt designet i forskellige hverdagsting er jeg også helt vild med. Jeg må også nævne Andersen Furniture, der fra at være et dygtigt, men lidt støvet snedkeri , har lavet en fantastisk kollektion, der afspejler den nye nordiske lyse stil på fornem vis…. Eller hvad med LE KLINT, der i 75 år har lavet lamper smukke, funktionelle og klassiske lamper…

Og glem ikke Nielaus der laver ypperligt polsterarbejde på en stor kollektion af sofaer…
Jeg kunne nok blive ved..

Hvad er dit yndlings rum – hvorfor?

Mit yndlingsrum må være stuen, det er her man lever og er. Det er her man læser , har gæster og slapper af.

Hvad er det bedste møbel –  indretningsråd du har fået og af hvem? 

Jeg tror det bedste råd hvad angår møbler og indretning jeg nogensinde har fået, og kan give er:

… at man skal huske de naturlige gangbaner i et rum. Man kan simpelthen ikke indrette sig ordentlig hvis man stiller et møbel i vejen for at komme forbi/ud af en dør/ gennem et rum/ ell. Lign. !!

Hvad spørger du ALTID kunden om? Er der 3 hurtige? 

Der er ikke nogle faste spørgsmål jeg stiller kunderne. Det drejer sig om at få en god dialog om, hvilke ønsker og funtioner man gerne vil have opfyldt med et nyt møbel.

Der er dog en grundform jeg arbejder ud fra når jeg skal rådgive mine kunder.

For det første skal funktionen være i orden ved det møbel man vælger. Man skal sidde godt i stolen, bordet skal have den rigtige størrelse , sofaen skal have den rigtige form, osv. Dernæst skal man kunne lide det! Den smukke form/ eller håndværket der lyser ud af møblet er med til, at man bliver gladere for sit nye vitrineskab eller den gode lænestol. Det er et spørgsmål om både æstetik og følelse. Man må faktisk godt være lidt forelsket i en form. Til sidst skal det eller de nye møbler tænkes ind i en sammenhæng. Man er nødt til at få alt det man har til at fungere som en helhed, både visuelt og funktionelt. I dag må man gerne blande stilarter, men det skal gøres med omtanke!

Når disse tre kriterier, Funktionen, Hjertet og sammenhængen , er opfyldt , så er man i mål!

Er du klar til 20 år mere?

20 år mere…
Ja, for pokker… Møbler og design bliver man aldrig helt færdig med!

 

Måske vil du også synes om...

sofabrod handvark

Boligtrends for 2022

Boligtrends 2022 2021 er ved at lakke mod enden, og det betyder et nyt år med mulighed for at gøre tingene lidt anderledes eller videreudvikle

Læs mere »