Kurv

Møbler i massivt træ

By 14. februar 2018marts 21st, 2018Pleje

Hvad skal du være opmærksom på, når du vælger massivt træ?

Når du skal vælge det helt rigtig møbel, kan det være svært at vælge det helt rigtig materiale, og mange møbler fåes i rigtig mange forskellige materialer. Overvejer du et møbel i massiv træ, så er her nogle generelle informationer om massivt træ.

Massivt træ er faktisk et af naturens allerbedste materialer. Det har en utrolig lang levetid og kan tåle hårdt slid. Sørger man for at træet får den helt rigtig behandling og pleje, vil træet blot blive smukkere med tiden.

Når man anskaffer sig et møbel i massiv træ, skal man være klar over, at det kræver den helt rigtige vedligeholdelse og pleje. Træ er et levende materiale og derfor er det utrolig vigtigt at det får den helt rette behandling. Hvor meget træet arbejder afhænger helt af luftfugtigheden i dets omgivelser. Du bør derfor overveje nøje, hvor dit møbel skal stå henne. Vi anbefaler nemlig ikke at fugtigheden svinger med mere end mellem 40-60%.

Sommer og vinter 

Uanset hvad vi gør, så vil luftfugtigheden ændre sig i takt med årstiden. Dette betyder at dit møbel kan svinde en smule ind i vinterhalvåret, men vil udvide sig igen, så snart luftfugtigheden stiger.

Under tørre forhold for eksempelvis i sommer halvåret er det vigtigt at du giver dit møbel lidt ekstra pleje. Hvad enten du plejer det med olie eller sæbe. For at holde styr på luftfugtigheden kan man anskaffe sig et hygrometer, så kan man altid kontrollere luftfugtigheden i hjemmet.

Vigtige ting du skal være opmærksom på

Der er en lang række faktorer, som kan påvirke træet. Det massive træ påvirkes blandt andet af direkte varmepåvirkning for eksempel fra en brændeovn. Også direkte sollys kan påvirke træet. Disse faktorer kan medfører misfarvninger eller udtørre træet. Husk at træet er et levende materiale og derfor anbefaler vi ikke, at møblet dækkes med voksdug eller lignende i længere tid. (max et døgn)